Indrukwekkende voorstelling ‘Laat Het Licht Aan’ in de Hoeksche Waard

Magdalena van den Ouden (jongerencoach Lemontree), Marcella Bout (Senioren online en Ouders HW) en Bruno Jager (jongerenpsycholoog Youz) zijn enorm enthousiast over de theatervoorstelling ‘Laat Het Licht Aan’. In de uitzending van Café HW van vrijdag 26 januari vertelden zij over hun ervaringen met depressies bij jongeren. Hoe kun je depressie bij jongeren herkennen en wat kun je vervolgens voor iemand betekenen?

‘Laat Het Licht Aan’ is een krachtige en meeslepende theatervoorstelling die speciaal is ontwikkeld om jongeren te informeren en te inspireren over depressiepreventie. De voorstelling maakt gebruik van een mix van drama, muziek, dans en multimedia om op een indringende en toegankelijke manier het onderwerp depressie aan de orde te stellen. Hierbij worden realistische en herkenbare situaties en personages gepresenteerd, waardoor de jongeren zich kunnen identificeren met de problematiek en de emoties die aan bod komen.

De gemeente Hoeksche Waard heeft alle scholen voor voortgezet onderwijs inmiddels in de gelegenheid gesteld de voorstelling te gaan bekijken. 

De voorstelling is ontworpen om jongeren aan te spreken en een open en eerlijk gesprek over depressie en mentale gezondheid te stimuleren. Door het taboe rondom deze onderwerpen te doorbreken, moedigt ‘Laat Het Licht Aan’ jongeren aan om hun gevoelens en ervaringen te delen, elkaar te steunen en hulp te zoeken wanneer dat nodig is. De voorstelling vormt daarmee een belangrijk startpunt voor het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving op school, waarin leerlingen zich begrepen en gewaardeerd voelen.

Op 28 februari wordt de voorstelling, geschreven en gespeeld door Jarno Korf, voor iedereen die geïnteresseerd is, gehouden in De Poort aan de Polderlaan in Oud-Beijerland.

‘Er is plaats voor honderden mensen’, aldus een enthousiaste Magdalena. De toegangskaarten zijn gratis te verkrijgen en de voorstelling is bedoeld voor ouders, professionals, jongeren en iedereen die jongeren kent. 

Na de boeiende voorstelling is er de gelegenheid na te praten en een kijkje te nemen op de ‘zorgmarkt’. 

Via onderstaande link kunt u tickets bestellen voor de voorstelling die op woensdag 28 februari om 20:00 uur begint.

https://laathetlichtaan.nl/events/aanmelden_OB/

Wilt u meer informatie en/of wilt u als bedrijf de voorstelling sponsoren (u wordt dan vermeld in de promotie) neem dan gerust contact op met magdalena@lemontreejongerencoach.nl